maandag 17 november 2008

De gezondheidsverklaring

Aangezien we deze week op vakantie gaan richting Spanje, hebben we voor Tender een gezondheidsverklaring van de dierenarts nodig. En ook moeten we Tender beschermen tegen de teken die in Spanje voor ellendige ziektes kunnen zorgen. Dus voor vanmiddag een afspraak gemaakt bij Dierenkliniek Hattem-Wapenveld om dit allemaal te verzorgen.
Toen we echter bij de dierenkliniek uit de auto stapten, was Tender niet zo happig om naar binnen te gaan. Ze dacht vast dat ze weer zo'n ellendige prik zou krijgen. We hebben Tender binnen eerst maar weer eens op de weegschaal gezet, om te kijken of ze inmiddels al was afgevallen. En wat bleek????? Ze was zowat 1½ kg aangekomen. Ze weegt inmiddels al 31½ kg. Maar gelukkig is ze zo gezond als een vis, gaat 3x in de week aan de fiets mee en ze speelt vrolijk met alle honden uit de buurt. En tijdens de wandelingen hoor ik altijd, dat je niet aan haar kunt zien dat ze zo zwaar weegt. Maar ik weet, de ribben zijn haast niet te voelen, dus we moeten haar toch wat laten afvallen.

Dierenarts van IJzendoorn heeft Tender van top tot teen onderzocht en ze bleek helemaal gezond te zijn. Tender zat wel heel gespannen op de tafel. En af en toe zag ik dat ze aan het bibberen was. Ze had toch een beetje stress. Maar we hebben in ieder geval, de benodigde stempel en handtekening in haar paspoort gekregen. En vanavond krijgt ze een pipet in haar nek tegen de teken. Dan is Tender helemaal klaar voor de reis.