zondag 2 augustus 2009

Wil je wat anders? Ga naar het klooster!

Dit weekend hebben we een rondje noord nederland gemaakt. We hebben een hotel uitgezocht in het boekje "Honden Welkom"van de ANWB. Hier zagen we een oud klooster staan, die nu gebruikt wordt als hotel.
Vrijdag morgen na alles bij elkaar gezocht te hebben voor dit weekend zijn we naar het noorden vertrokken. Onderweg hebben we heerlijk gewandeld met Tender in het Dwingelderveld, bij Spier in de buurt.
En Tender genoot natuurlijk weer van het hoogste uitzicht.
Onze volgende stop werd Delfzijl. Hier hebben we even door het centrum gelopen.
En hebben we onszelf verwend met een heerlijk ijsje. Ook Tender kreeg een ijsje. Eerst keek ze er helemaal niet naar, totdat Richard het ijsje tegen haar neusje aan duwde. Ze likte haar neusje schoon en besefte in één keer dat dit toch wel erg lekker smaakte. Ze begon te likken en daarna te happen in het ijsje. Alles is schoon opgegaan inclusief het hoorntje.
Dit leek eerst een heel leuk vriendje, maar helaas hij bleek toch niet zo levensecht als eerst werd gedacht.
Onderweg naar het hotel toe, kwamen we langs een oude begraafplaats op een dijk. Hiervoor moest je over een rooster lopen. Het rooster is natuurlijk niet handig voor beardievoetjes en dus stapte Tender er een paar keer doorheen. Op zich geen probleem, maar aan de andere kant van het rooster bleek dat ze wel heel vieze voeten had gekregen. Dus wij kijken aan de andere kant van de dijk naar water om te spoelen. Ja we zagen water en lieten Tender de dijk af lopen om haar voeten van de modder te ontdoen. Helaas werd het probleem toen alleen maar groter, want ze zakte met al haar voeten tot haar buik weg in de modder, soort van drijfzand leek het wel. Wij riepen Tender direct eruit te komen en gelukkig luisterde ze goed en kon ze er zelf nog uitkomen.
Maar die voeten waren nu wel zó vies en stonken zó verschrikkelijk dat we zo niet naar ons hotel durfden te gaan.
Met het 5 liter tankje welke we altijd bij ons hebben om Tender onderweg van water te voorzien, hebben we het meeste eruit proberen te spoelen en droog te rossen met een meegenomen handdoek. Zo is ze mee de auto ingegaan, totdat we onderweg een poel zagen waar ze in mocht zwemmen. En gelukkig ze zag er weer stukken beter uit.
Vlakbij het hotel in de buurt hebben we wat gegeten op een bankje en heb ik Tender weer opgeborsteld. Ze kon weer netjes met ons mee en durfden we ons te melden bij het hotel.
Aan het einde van de middag kwamen aan in ons hotel.
http://www.hotelhetklooster.nl/index.html
Het was er heerlijk koel, precies zoals we verwacht hadden.
Het Klooster met voortuin.
Vooraanzicht van ons hotel, het Klooster.
Het is een twee sterren hotel. En dat maakt de tekst die ze bij de receptie hadden hangen zo bijzonder.
Liever 1000 sterren aan de hemel dan 5 sterren aan de muur.
We kregen een persoonlijk ontvangst en rondleiding. En het leuke van dit hotel was dat Tender overal welkom was, ook in het restaurant en ook in de tuin. Natuurlijk wel aangelijnd, want er zijn meerdere gasten, maar dit gaf ons een welkom gevoel.
De inrichting was sober. Gelukkig maar, want dat past perfect bij deze accomodatie. Het bed lag heerlijk en de badkamer was modern. Dat was dus allemaal perfect.
Ook hier lag Tender weer heerlijk op het bed. Wel nemen we altijd onze rode kleden mee, die we op banken en bedden leggen. Zonder die kleden wil ik Tender niet op banken en bedden hebben.
En ze weet dit al precies.

's Morgens werden we blij verrast met een ontbijt, speciaal voor ons bereid. Vegetarisch, met een omelet, vers fruit, champignons, 3 soorten kaas en eigengemaakte jam. Echt heerlijk!!
In de kloostertuin liep deze kip heerlijk haar kostje bij elkaar te pikken.
De tweede dag zijn we naar Lauwersoog geweest, waar een heerlijke plas ligt, waar je met je honden mag recreëren. Dat werd daar ook gedaan. Allemaal mensen met honden zochten elkaar op. Niemand zat te mopperen dat die vieze hond zich net bij haar of hem zat uit te schudden. En de honden en dus Tender ook hebben genoten. We hadden er heerlijk weer bij en hebben er de hele middag lekker gezeten.
Tender is heerlijk aan het genieten bij de plas.
Vlak bij onze stoelen was een bezige bij bezig. Op de foto kwam ik pas tot de ontdekking dat deze bij een parasiet bij zich draagt bij zijn pootje.
Vriendjes genoeg waar Tender zich mee wist te vermaken.
En echt waar, dit kleine monstertje is ook onze Tender. Ze schud zich hier voor de zoveelste keer uit.
Een stern zit alles van afstand te bekijken.
De laatste dag hadden we helaas veel regen onderweg. Het was een grauwe dag. We zijn via Friesland gereden en hebben hier Harlingen aangedaan, waar we lekker wat gedronken en gegeten hebben bij de haven.
Daarna zijn we naar Sneek gegaan, waar het Sneekweek was. Dus erg veel bootjes daar en vaak voor de bruggen wachten.
Tender en ik hier in het torentje van Sneek.

Moe maar voldaan zijn we daarna huiswaarts gegaan, waar we de rest van de dag Tender niet meer hebben gezien. Die was aan het nagenieten in droomland.