woensdag 10 december 2008

Vakantie in Spanje, de terugweg

Het plaatsje Altea, niet zo gek ver van ons vakantiehuis vandaan, heeft heel veel trapjes naar boven lopen. Deze kerk staat helemaal bovenaan te pronken.
Geen straatjes waar je met de auto doorheen kunt. Dus hier durfde ik nog gewoon op straat te gaan zitten.
Tender zit hier boven aan één van de vele trappen.
Tussendoor was er veel moois te fotograferen.
Het uitzicht boven was prachtig.

Spanje is niet echt hondvriendelijk. Bij de meeste restaurants staat No Perro op de deur, honden niet toegestaan. Maar bij mooi weer kun je natuurlijk wel heerlijk op een terras eten. En dat hebben we natuurlijk ook gedaan.
Bij de kustlijk van Altea, zagen we deze kleine zilverreiger met zijn fel gele poten. Ik heb hem helaas alleen van achteren kunnen fotograferen.
De zonsopkomst kon je vanaf ons huis prachtig zien.
Naast de bank hier, ligt Tender te slapen en te stuipen na een vermoeiende dag.
Met de kop rustend op de bank ( ach ja, die wordt soms ook wel heel zwaar natuurlijk ) kon Tender mooi naar buiten kijken.
Aan alles komt een eind. Dus na twee weken vakantie in Spanje beginnen we aan onze driedaagse terugreis.
Ondanks dat Tender in de auto zit, op de achterbank, wil ze iedereen toch graag bij elkaar houden. Dus toen ik onderweg een keer naar de wc moest, bleef ze mij net zo lang achterna kijken, totdat ik weer terug was. Ze is ook zo'n lief meisje.
Onderweg door de Pyreneeën heen zagen we mooie besneeuwde bergtoppen. En met een opkomende zon erbij, was dit een prachtig gezicht.
Hoe noordelijker we kwamen op de terugreis, hoe kouder het werd. Onderweg zagen we mooie rijp aan de boomtakken.
Twee keer hebben we weer overnacht in een Campanile hotel. En die bedden vindt Tender echt helemaal het einde hoor. Ze wilde er zelfs wel op slapen.

Vakantie in Spanje, rijden door de bergen

Het stukje binnenland van Spanje waar wij zaten, was bergachtig en mooi om door heen te rijden. Warm was het hier allerminst. Geregeld hadden we temperaturen van 4 tot 9 graden. Onderweg kwamen we in het gehucht Abdet terecht, waar we met moeite tussen de huizen door konden rijden. Dus hebben we hier de auto geparkeerd en zijn te voet een eindje verder gegaan. We hadden hier prachtig uitzicht over de vallei.
Deze jonge Heilige Birmanen zagen we voor een woning. Eerst zaten we te twijfelen of ze wel echt waren. Ze bleven zo doodstil zitten. Maar later schoten ze allemaal een andere kant op toen ze tender zagen.



Waar ik moeite mee had waren de zwerfhonden, die we onderweg af en toe eens tegen kwamen. Zo ook een zogend teefje, welke broodmager was en schichtig langs de kant van de weg de bosjes in schoot. En dan een “fokker” die niet zo ver bij ons vandaan woonde. Hij had zijn honden in een klein hok gepropt en we zagen er een paar aan een ketting staan. Ik hoop dat de ketting lang genoeg was voor de honden, om nog te kunnen gaan liggen. Erg triest.

Tender had in huis een mooi plekje ontdekt om naar buiten te kijken. Ze draaide zo haar kontje in één van de stoelen bij het raam. Hé, dat was een leuke ontdekking!!
En zo zag het er aan de buitenkant uit.

Vakantie in Spanje, het mooie kustplaatsje Moraira

Een erg leuk plaatsje om te bezoeken vond ik Moraira. Niet groot, maar erg sfeervol, met een heel mooie kustlijn. Tender vond het opspattende water niet zo geweldig. En dan vooral de klappen die je er bij hoorde van het water tegen de kust aan. Tja, harde geluiden hè, typisch een beardie.







Op de weg naar Moraira toe zagen we, in een grote plas naast de weg, Flamingo’s foerageren. Dus gauw even stoppen langs de kant van de weg om wat foto’s te knippen.
En later vlak bij Moraira zagen we Koereigers. Toen ik te dicht bij kwam vlogen ze helaas weg. Maar ik heb er toch nog een foto van kunnen maken gelukkig.