zaterdag 28 juli 2007

Avond avontuur


Tijdens de avondwandeling gaat Tender standaard iedere avond bij haar vriendje, een schapendoes, langs om een avondzoen te geven. Wij lopen dan langs Milan zijn tuin en meestal loopt hij buiten of komt gauw buiten door de schuifpui die meestal op een kier staat. Tender heeft privileges hier in de buurt, want ze mag van Milan en de eigenaar zo de tuin inlopen. Wij hebben dat dus inmiddels ook maar geaccepteerd. Na de avondkus lopen ze samen hard de tuin uit en gaat Milan zijn hegje nog even markeren. Daarna is het ook goed en gaat ieder weer zijn/haar weg. Van de week echter was de schuifpui gesloten en dus geen Milan buiten te bekennen. Tender was echter niet voor één gat te vangen en ging voor het raam van Milan zitten. Ze vond het blijkbaar maar niets, dat Milan niet buiten was. Ze ging dus maar eens door het raam kijken of hij daar dan binnen zat. De eigenaar van Milan zag haar en moest lachen. Na een poosje ging ze dan maar hevig teleurgesteld, met ons mee. Wat zal ze slecht geslapen hebben.
De sloot waar we 's avonds altijd langs lopen wordt bevolkt door vele vogelsoorten. De Canadese gans is één daarvan. Drie stelletjes hebben een aantal jongen en zo heb je al gauw een hele groep. Soms zitten ze aan de andere kant van de plas/sloot, maar soms zitten ze ook aan onze kant. Helaas ziet Tender ze soms eerder dan ik ze zie. Ze kan het dan niet nalaten om ze allemaal het water in te jagen, waarna ze de dieren beteuterd achterna zit te kijken. Als ik op tijd zie dat er ganzen zitten en ik waarschuw Tender dat ze moet doorlopen, dan doet ze dit ook keurig. Maar zodra ze eenmaal achter de dieren aan rent, is ze oostindisch doof. Ze probeert het ook wel eens bij de zwaan, maar deze is een gewaagde tegenstander. Hij pikt op Tender en Tender is dan een held op sokken, en rent dan gauw weg, de held!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ecco verjaagt ook altijd de eenden. In Denemaren zag hij een gewonde kraai, het gevolg was dat hij een hele kudde kraaien achter zich aan kreeg..Oeps.. wegwezen!! OOk de reiger in de vijver krijgt geen rust..