zaterdag 31 mei 2008

Het GG-B examen van Tender

Appel op afstand. Dit betekent dat de hond zit, staan en af moet gaan op een op afstand gegeven commando.
Vlak apport. Een apport moet over een afstand van minimaal 10 meter worden opgehaald en keurig worden voorgebracht bij de baas.
Plaats oefening. De hond moet naar de riem lopen vanaf 15 meter afstand en hier boven op gaan ligggen.

Vandaag was het dan eindelijk zover dat we het landelijke GG-B examen mochten gaan doen. We waren vanmorgen als eerste aan de beurt en dat was natuurlijk wel mazzel hebben. Want hoe later op de dag hoe warmer het wordt. En met warm weer is bij Tender de fut er gauw uit. Ik werd aangestuurd door onze instructeur, die in opdracht van de keurmeester ons o.a. een route liet lopen, zowel los als aan de riem. Het aan de riem volgen ging erg goed, slecht één aftrekpunt hebben we hiervoor gekregen. Maar het los volgen was een ramp. Tender bleef telkens erg ver achter en rook overal die heerlijke konijnenkeutels die na die regenbui van vannacht extra aantrekkelijk waren. En aangezien je voor dit onderdeel, een minimaal aantal punten moet hebben, hadden we erg veel pech. Want hierdoor is Tender helaas gezakt. De rest van de oefeningen deed ze verder keurig. Wat betreft het aantal behaalde punten zouden we zijn geslaagd. Maar helaas heeft ze voor het los volgen een nul gekregen en het was dus einde verhaal. Maar we laten de moet niet zakken. We gaan het komend seizoen gewoon weer aan de slag. Het is dan ook geweldig leuk om met Tender bezig te zijn.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer dat Tender is gezakt. Wij herkennen dat wel. Wij hebben bij ons gg1 examen bij de posities een nul gekregen omdat ze een klein stapje naar voren deed bij het zitten naar staan. Erg jammer. Maar toen (ik weet niet of dat nog is??) hebben we het examen half gehaald. Nou veel sterkte de volgende keer je kunt het wel!!! Groetjes Abbey en Pepper

Guus zei

Jammer! Volgende keer een wasknijper op haar neus...