dinsdag 21 oktober 2008

De tweede familiedag van Tender

Voor de tweede keer zijn we door de fokker van Tender uitgenodigd voor een familiewandeling. Tender haar moeder Abbey heeft inmiddels 3 nestjes gehad met 27 nakomelingen. En van die 27 nakomelingen waren er 20 aanwezig op de wandeling. Een super leuke groep met honden die allemaal direct op elkaar afvlogen. Andere honden lieten ze links liggen, heel bijzonder vond ik dat. We hebben op een mooi centraal punt in Nederland gewandeld en wel bij de Soesterduinen. Eén grote zandbak voor de honden, die zichtbaar genoten van al dat zand.

Moederhond Abbey, op de foto hieronder, had een flinke snede in haar voetzool. Ze had er zelfs hechtingen in gekregen, zo diep was de wond. Maar ondanks haar handicap was ze wel aanwezig op de wandeling. Haar pootje was flink ingepakt, tegen vuil en stoten.
Onderweg hebben we nestfoto's gemaakt. Dit is het eerste nest, waar Tender ook toe behoort. Van links naar rechts: Maggy, Sammy, Buco, Tender, Suzy en Floyd.


Dit is het tweede nest, met moeder Abbey helemaal rechts.
En dit is het derde nest van Abbey. Deze jonge honden zijn inmiddels alweer 10 maanden oud.
Lekker banjeren door de bossen.
We hebben de blauwe paaltjesroute gelopen en die route duurt normaal gesproken ongeveer 1½uur. Maar bij de eerste de beste "duin"plaats, doken onze honden met z'n allen het zand in. En volgzaam als wij bazen zijn, liepen wij met al onze camera's achter hun aan om de mooiste kiekjes van ze te maken. Het was dan ook een prachtig gezicht, om te zien hoe ze aan het genieten waren, onze beardiekinderen. En ja, we deden er natuurlijk wel langer over dan die 1½ uur op deze manier.
Heerlijk genieten in die grote zandbak.Allemaal vrolijk en blij!
Ik vond dit zo'n lief gezicht. Het meisje was erg lief voor Tender.

En alweer rennen met z'n allen.
Hier ben ik aan het voordoen, hoe je op een makkelijke manier het haar kunt opbinden.
Het viel ons op dat de uitdrukking van Maggy en Tender zo identiek was. Echt diezelfde lieve blik hebben ze in hun mooie bruine oogjes. Van voor naar achteren: Tender, Maggy en Sammy.
Floyd was ook wederom aanwezig, Tender haar broer. Die twee lijken nu nog steeds enorm veel op elkaar. Dezelfde donkere tekening hebben ze.
Genieten, zoveel beardies tezamen!!
Tender kreeg Duitse ideeën. Ze was flink aan het graven totdat er een lekkere koele kuil ontstond. En jawel hoor, daar ging ze heerlijk inliggen.
Na afloop hebben we onder het genot van een lekker kop drinken en een patatje nog even nagepraat bij de kiosk. Daarna keerden we heerlijk voldaan naar huis toe. Bij deze wil ik Hannie en Tamara heel hartelijk bedanken voor het organiseren van de geweldige middag.

4 opmerkingen:

Guus zei

Dat was dus echt genieten! Heerlijk zon dag en je had er nog goed weer bij ook!

Anoniem zei

Wat is dat leuk hè zo'n familydag!
Ik vind het altijd 1 van de leukste dingen om broertjes en zusjes te zien.
Leuk dat jullie in de Soesterduinen zijn geweest.
Soof is altijd helemaal happy als we naar deze mooie zandbak gaan.
En volgens mij zag ik Twix ook op de foto?
Wat zullen jullie genoten hebben!

Gr Rianne

Marchiena zei

Heerlijk gezicht al die Beardies bij elkaar. Leuk ook om te zie hoe de broertjes en zusjes opgroeien.
Zo te zien is het een hele leuke geslaagde dag geweest.

Groetjes,
Marchiena

Suzanne en Diesel zei

Wat gezellig zo'n familiedag! Wat leuk dat de fokker van Tender dit organiseert! Geweldig! Hebben jullie ook nog allemaal contact met elkaar? Dat is pas écht genieten!

Groetjes,
Suzanne en een dikke knuf van Diesel