vrijdag 10 april 2009

NBCC wandeling in het Zwolse Bos

Afgelopen zondag was het dan weer zover. Met de Nederlandse Bearded Collie Club hadden we een wandeling in het Zwolse Bos.

Deze foto's van Suzanne en mij zijn gemaakt door Alexander Postma. Nog bedankt Alex!
Verzamelen op de parkeerplaats van het Heerderstrand.
Er deden maar liefst 42 honden aan de wandeling mee. En daarvan waren er 38 een Bearded Collie. De wandelaars kwamen echt uit het hele land toestromen en ook waren er twee uit Duitsland gekomen.
In het Zwolse Bos mochten de honden de hele route los lopen.
Wie kan er hoger markeren?
Nadat we ons bij het Heerderstrand hadden verzameld, gingen we op pad naar het Zwolse Bos. Dit was een stukje lopen langs de weg, waardoor de honden even aan de riem moesten. Aangekomen in het Zwolse Bos, mochten alle honden los lopen. En dat was feest natuurlijk!
Tender is hier heerlijk aan het genieten.
Spelen???? Ja, maar alleen als ik vrouwtje in de gaten kan houden, moet Tender gedacht hebben.
Onderweg in het bos kwamen we een waterpoel tegen met gitzwart water.
Tja, wat doet een beardie dan.................natuurlijk een wit..eh, zwart voetje halen!

Het eerste stuk van de wandeling was een bosgebied en deze ging later over in een heidegebied.
Op een gegeven moment kwam één van de wandelaars bij ons, om te zeggen dat ze weer terug gingen lopen, want ze waren hun hond kwijt. We zijn toen met de hele groep gestopt en hebben allemaal onze honden aangelijnd om te zien of de bewuste hond, misschien toch tussen de andere honden liep. Maar helaas bruine Sem liep er niet tussen. Dus is het vrouwtje van Sem richting de parkeerplaats gelopen,om hem te gaan zoeken. Kort erna echter, kwamen wandelaars ons melden dat een voorbijgangster Sem had gevonden en hem had aangelijnd en mee naar huis zou nemen. Op de penning die Sem om had, stond gelukkig het telefoonnummer van een hondenpension en deze is gebeld door de vindster, die vervolgens contact heeft gehad met het vrouwtje van Sem. Het vrouwtje heeft Sem direct opgehaald. Dit was gelukkig vlak bij het bos. Bij terugkomst van onze groep wandelaars, stonden Sem en zijn vrouwtje ons gelukkig al weer op te wachten op de parkeerplaats. Complimenten overigens voor de vindster, die zich zo lief over Sem heeft ontfermd.
Hier zit Sem na afloop van de wandeling te bedelen om voedsel. Voor hem was het gewoon één groot avontuur.
Op de heide hebben we tijdens de wandeling even gerust en wat foto's gemaakt. Het wilde alleen niet lukken om de hele groep tegelijk op de foto te krijgen.
Tender puft even uit in een heerlijk koele kuil. En nee, ze komt echt niet uit Duitsland.Tender hier helemaal links met haar zwarte poten.


Tender heeft zo liggen rollen in de heide, dat ze haar strik zowat uit had.
Heerlijk spelen met z'n allen.


Na afloop van de wandeling hebben we bij het Heerderstrand heerlijk koffie gedronken met wat lekkers erbij. En de honden, die vermaakten zich opperbest aan het strand en in het water.

Wij hoefden helemaal geen moeite te doen om onze honden weer schoon mee naar huis te krijgen. Ze wilden na afloop van de wandeling maar wat graag het water in.
Maar ja, of zo'n zandbad daarna nu bijdraagt aan een schone hond??? Ik denk het niet.......!
Dit is Ecco, die de hond van Mirelle aan het bespringen was. Het arme dier bleef nog gewoon zitten ook??? Nog steeds Ecco op vrouwenjacht. Alleen was er nu een dubbele verleiding. Mirelle had het er niet makkelijk mee, zoals je kunt zien.
Ik wil iedereen nog bedanken voor de enorm gezellige middag en voor de geweldige opkomst! We hebben echt een topdag gehad.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Anita, wat was het leuk hè. Ik heb ook al een eigen verslag naar de redactie van het BCN gestuurd.
Mijn foto's waren echter niet zo goed als die van jou.
Ik neem aan dat jij ook nog een verslag je maakt dan krijgen ze vanzelf beter foto's,
Liefes,
Mieke

Suzanne (baasje van Diesel) zei

Wat een heerlijke foto's! Dat was puur genieten zowel voor hond als baas!

Fijne dag nog toegewenst!

Groetjes,
Suzanne

Anoniem zei

Wat een gezellige wandeling. Ziet er erg leuk uit. Enne die foto van die twee honden die tegen een boom plassen vinden wij heel grappig. Het lijkt wel of ze tegen elkaar aan plassen of in een spiegel staan te plassen. Gelukkig konden de honden na afloop nog even lekker afspoelen in het water. En dan nog even rollen in het zand, lekker hoor. Slobbers van Abbey en Pepper