woensdag 29 juli 2009

Trots op mijn kleine meid!

Vanmorgen zijn Tender en ik weer door het bos van Westerveld gefietst.
Ik vind het daar altijd een geweldige omgeving om met Tender te lopen en fietsen.
Tender is het gefotografeer van mij al helemaal gewend en wacht vaak geduldig totdat ik klaar ben.
Ik zie er vaak ree├źn lopen. Helaas lopen ze vaak net te ver van mij vandaan om ze mooi op portret te krijgen. Of het is te donker voor een opname. Maar dit keer hadden we geluk. Er liep een ree op zijn gemak te grazen binnen niet al te grote afstand.
Tender zag het ook en hield het dier nauwlettend in de gaten.

Heel even kon ze zich niet bedwingen en speerde snel in de richting van de ree. Maar ik kon haar met genoeg overredingskracht terug roepen, zonder dat de ree schrok.
Heel voorzichtig liep ik telkens een meter of 10 verder. Tender fluisterde ik dan toe dat ze mee moest lopen. En na een meter of 10 moest ze van mij weer af gaan liggen. Dit deed ze telkens perfect, ondanks dat ze heel gespitst naar de ree zat te kijken. Zo zijn we steeds verder gelopen, totdat ik een paar mooie foto's kon maken. Ik ben echt trots op Tender dat ze zo goed luisterde naar mijn gefluister met een ree voor haar neus.
4 opmerkingen:

Lisenka en Jos zei

Daar mag je ook zeker trots op zijn en ook de foto's van dat ree...ze zijn prachtig!!

Groetjes Lisenka en Jos

Marchiena zei

Mooie foto's Anita en Tender is helemaal top!

Lidy zei

Mooi! Vanmiddag toen we bij een beeldenpark waren stonden we oog in oog, hij had een prachtig gewij,we dachten eerst dat hij van steen was tot..... dat een insectje hem kriebelde, toen flapperde hij met een van zijn oortjes,helaas had ik mijn camera niet bij de hand, jij gelukkig wel.

Suzanne zei

Wat een gave foto's van die ree zeg! Bij ons in het bos zitten ze ook maar komen meestal tevoorschijn als ik mijn fototoestel niet bij me heb :-(

Jij gelukkig wel! Nu kunnen wij ook lekker meegenieten van deze prachtige foto's!

Enne Tender, je hebt het goed gedaan hoor. Jij kunt ook trots zijn op jezelf!

Fijne avond,
Groetjes,
Suzanne