maandag 21 september 2009

Tja en ga je dan verder....????

Soms heb je een rit in je hoofd om te gaan maken die dag en dan gaat alles toch net even iets anders. Zo ook deze dag dat we naar het eilandje Mando wilden gaan. We zagen dat er een vaste weg naar het eilandje lag en dat we dus geen gebruik hoefden te maken van een veerboot. Alleen toen we bij deze vaste weg aankwamen, naar het eilandje toe, zagen we een bord staan met de mededeling dat je de weg niet moest gebruiken als je de tij standen niet wist.
We hadden geen zin om in de problemen te komen en besloten dus onze auto aan de dijk te laten staan en om een stukje te voet verder te gaan. In de landerijen langs de weg zagen we inderdaad heel wat zeewier resten in het prikkeldraad zitten. Dus het water liep bij hoog tij best wel flink op.
Alles wat naast de weg lag was een beetje drassig. Tender echter genoot van deze smurrie en bleef maar rollen in het hoge gras.
Het uitzicht was vlak, zover je kon kijken.
Deze heel aparte plantjes groeiden dus gewoon langs de weg, terwijl ze normaal in het water horen te groeien volgens mij.
Het was bijzonder om over deze dijk en weg te lopen. De vlakte om ons heen was enorm, net zoals de rust.
En dan zie je opeens een mooie krab langs de weg lopen.
Dit stuk was zo nat, dat we Tender er bij weg hebben gehouden, bang dat ze ergens in het zand zou blijven steken.
Al met al was het best een bijzonder stukje van Denemarken. We hebben genoten van deze wandeling. En Tender was helemaal doorspekt met de zilte lucht. Alleen Mando hebben we dus niet gezien helaas.

2 opmerkingen:

Daika's plekje zei

Oeps nee als je de tijden niet weet kan je denk ik beter niet gaan.
Maar de omgeving is wel super weer hoor.Aan dat plantje groeien nibbits hihi .Grappig plantje.
Zo lief dat Tender bij de wc blijft staan Tibby gaat ook altijd met mij mee.

gr Ingrid

Suzanne zei

Wat een prachtige omgeving!! Ik heb weer vollop genoten van je mooie foto's!

En nee het inderdaad veel te gevaarlijk om over die weg te rijden als je het tij niet kent. Dus je heb een mooie reden om eens terug te gaan :-)

Groetjes,'
Suzanne