vrijdag 6 november 2009

Wandelen met de NBCC in Noordwijk

Op 1 november hadden Suzanne en ik onze NBCC wandeling in Noordwijk gepland. De vorige keer dat we hier wilden gaan wandelen was het te warm weer en moesten we de wandeling afblazen. En dus hadden we hem verzet naar 1 november. Helaas was dit keer het weer ook niet optimaal. Er was regen voorspeld en niet zo weinig ook. Ondanks de slechte vooruitzichten deze dag, waren er toch erg veel wandelaars op onze wandeling afgekomen. In totaal liepen er 30 Bearded Collies mee. Een heel gezellige groep mensen, met allemaal dezelfde hobby....de Bearded Collie!

Hier op de parkeerplaats werd er verzameld. Tender ( vooraan ) en Laika ( rechts naast haar ) komen uit dezelfde lijn en dat kon je heel duidelijk aan hun mooie ogen zien.
Om 13.00 uur vertrokken we richting het strand en dat was één groot feest. De riemen werden losgekoppeld en de één na de ander vloog naar beneden, het strand tegemoed. Wat een prachtig gezicht was dit.
Beardies houden van natte voeten. Dus na het strand bereikt te hebben, gingen ze allemaal richting de zee.
Dolle pret!!
Hoe Jan het voor elkaar krijgt weet ik niet. Maar hij weet altijd in het middenpunt van de belangstelling te staan...........bij onze beardies!
De inmiddels bekende fotograaf Els Bax was ook op het strand van Noordwijk te vinden. Ze heeft verscheidene foto's van onze lievelingen gemaakt.
Tender helemaal in haar element, aan zee tussen al haar vrienden.
Dolle pret weer!
En nog één!
Rennen!! Wie is het snelst?
Er "liep"ook een beardiepupje mee van 10 weken oud. Ollie vond alles reuze interessant. En wij waren allemaal in love. Wat een schattig kereltje is hij toch! Een wandelaarster had een draagzak meegenomen waar Ollie de hele wandeling in gedragen werd door zijn vrouwtje Debby.
Aan het einde van de wandeling hebben we Sandra bereid gevonden om een demo frisbeeën te geven met haar beardies Laika en Skye. Het weer was niet optimaal, met die regen en het zware zand. Maar ondanks dat zag de demo er erg leuk uit.
Dus bij deze wil ik Sandra en haar beide meiden nog hartelijk bedanken voor de show!
Sandra en Laika.
Wij, als toeschouwers stonden allemaal op rij te kijken naar het schouwspel.
We hadden onze honden allemaal aangelijnd, omdat ze allemaal wel achter de frisbees aan wilden rennen.
Hier een stukje van de demo.

En nog een stukje van de demo.

3 opmerkingen:

Daika's plekje zei

Is heerlijk wandelen en uitwaaien he in Noordwijk.We liepen met Daika ook altijd mee.Helaas gaat dat niet meer.
De foto's zijn erg leuk zo ook de demo.

Gr ingrid

Suzanne zei

Wat een ontzettende gezellige dag hebben jullie gehad Anita. Leuk om al die Beardies te zien rennen naar de zee.

Die demo frisbeeen vond ik ook gaaf om te zien. Die mevrouw kan het in elk geval beter dan ik :-) ha ha

Ik heb weer genoten van je verhaal en natuurlijk jou schitterende foto's!

Ik wens je nog een hele fijne donderdag toe!

Lieve groetjes,
Suzanne en een knuf van Diesel

Anoniem zei

Hoi Tender en Anita,
Die wandeling ziet er super gezellig uit. Wat een goede baasjes om met dat slechte weer aan zee te gaan lopen. Maar met zoveel beardies en de Zee vinden ze altijd leuk, en dat maakt de dag weer goed! Enne........ die Demo van de frisbee zag er ook geweldig leuk uit. Slobbers van Ab en Pep