vrijdag 4 december 2009

Kijkduin

We zijn net terug, van een weekje vakantie. Dit keer hebben we genoten van Hollandse stranden en wel in Kijkduin. We zaten dicht bij zee, waardoor we iedere dag een flinke strandwandeling hebben gemaakt.

We nemen, zoals de vaste lezers inmiddels wel weten, onze rode kleden mee voor op de banken. En na iedere strandwandeling worden deze heel goed benut, dat kan ik wel zeggen. Tender begint nadat ze natuurlijk is afgedroogd eerst bij de ene hoek van bank nummer 1. Dan gaat ze naar de andere hoek van deze bank. En vervolgens zorgt ze dat bank nummer 2 ook goed benut wordt. Dus na een korte tijd zijn beide banken helemaal nat en ligt het vol zand. Tja, je moet erg gek op je hond zijn om dit allemaal toe te staan. Gelukkig zijn we dat!!

Afgelopen zondag, na een standwandeling, lag Tender weer heerlijk te soezen op de bank.
Wat ze echter niet wist was dat er visite op komst was. En wat voor een visite? Onze fokkers Hannie en Tamara kwamen met Tender haar zus Suzy en halfbroer Fellow langs. Op de parkeerplaats van het park hadden we afgesproken, waarna we direct begonnen met een heerlijke strandwandeling.


Suzy en Fellow waren in hun element op het strand. Suzy vond de bal helemaal super. En Fellow mocht graag met zijn buik in het water liggen.

Suzy en Fellow
Fellow
Fellow
Fellow
Suzy
Tender
Via het strand zijn we naar Kijkduin gelopen, waar we op de promenade op een boot zijn geklommen om op portret te worden gezet.

Hier Tender en ik.
vlnr. Anita en Tender, Hannie en Suzy, Tamara en Fellow.
Suzy
Fellow
Na de wandeling zijn we naar ons vakantiehuisje gegaan. Hier ontdekte Suzy de slaapzakken van Tender met alle leuke speeltjes erop. Ook de lachzak viel in de smaak. Ze was helemaal enthousiast aan het worden van al die vrolijkheid.
Al met al was het heel gezellig. En Tender was nu echt helemaal moe.
Aan het strand kom je van alles tegen. Zo zie je hele mooie luchten.
En zie je op het strand werktuigen waar zeewater mee opgeschept wordt, om de trap naar de duinen mee schoon te spoelen.
Zonder Tender hebben we nog een bezoek gebracht aan Den Haag. Hier het binnenhof.
Tender lag in de tussentijd lekker op één oor in ons huisje.

Een zeehond zie je niet zo vaak aan het strand bij Kijkduin. En helemaal niet zo'n kleintje. Telkens kwam de zeehond even op het strand liggen. Maar zodra hij iemand zag zwom hij gauw het water weer in. Je hoort dat er veel huilers aanspoelen aan de kust rond deze tijd. Dus ik heb gebeld met 112 en werd doorverbonden met de politie en dierenambulance. Deze zouden met een auto langs de kust komen rijden om te kijken of ze konden helpen. Ik hoop dat het goed gekomen is.

We hebben veel regen gehad deze vakantie helaas. Maar ondanks de regen hebben we toch lekker gespeeld met de werpstok aan het strand. Haast iedere hondeneigenaar liep met zo'n stok, viel ons op.
Na een aantal keren gooien, moest Tender telkens even afkoelen. Ze dook dus geregeld het zeewater in.
Een voordeel van dit zeewater is dat ze er zo mooi schoon van wordt. Dus we zijn weer met een pracht meid naar huis gegaan.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Anita,

Wat heb je weer mooie foto's gemaakt.
Ondanks het weer hebben jullie zo te zien toch genoten.
En Tender zal het wel geweldig gevonden hebben dat ze met 2 familieleden op het strand heeft kunnen rennen.
En daarna heelijk op de bank ploffen...goh Tender wat een heerlijk leventje heb je toch.

Dikke knuffel van Rianne, Sofar en Maddox!

Harry en Suzanne zei

Wat een heerlijk uitwaai weekje vakantie hebben jullie gehad zeg.

Ik zie wel dat Tender helemaal niets te kort komt! :-) Ze kan zo heerlijk rennen en spelen in de zee en op het strand samen met haar familie! Wat is het toch een heerlijke hond!

Wat ik ook een leuke hond vond is de zeehond! Ik hoop in elk geval dat hij of zij het weer goed maakt! Goed van je dat je 112 hebt gebeld!

Anita, ik heb weer genoten van je foto's. Tot de volgende keer maar weer!

Groetjes,
Suzanne