zaterdag 19 juni 2010

Vakantie in park "Port Greve"

De tassen worden gepakt en de auto wordt ingeladen. Tender ziet het allemaal gebeuren en weet alweer genoeg. Ze staat alweer te popelen om mee te mogen. Het is voor haar altijd weer een verassing waar de reis naar toe gaat natuurlijk. Dit keer was onze bestemming de zee. Een weekje naar het vakantiepark van Landal Port Greve, waar we een vrijstaand vakantiehuis hadden geboekt.
Het huis was prachtig gelegen aan de rand van het park, met uitzicht over de landerijen. Van tijd tot tijd klonken er harde knallen om de ganzen te verjagen van de malse graslanden. Niet alleen de ganzen schrokken van deze knallen, maar ook Tender was geen liefhebber van dit lawaai. Iedere keer vloog ze weer het huis binnen als ze een knal hoorde.
De ondergaande zon kon vanuit onze tuin prachtig worden waargenomen.
Het vakantiepark ligt tegen het Grevelingenmeer aan. Het Grevelingenmeer is het grootste en helderste zoutwatermeer van West Europa, waar je met goed weer de bodem kunt zien tot op 7 meter diepte. Vele boten liggen hier dan ook afgemeerd.
Lopend over de dijk kom je na 3 km in het plaatsje Brouwershaven uit.
Een klein strandje bij het vakantiepark met een gezellig paviljoen jeanzz ( http://www.jeanzz.nl/ )
De natuur van Zeeland is prachtig!
We hebben ook een keer een boottocht gemaakt met Tender. Er stond veel wind en deze was soms snijdend koud. Maar voor Tender was dit natuurlijk geen probleem. Zij genoot met volle teugen van alles. En ging zelfs op een gegeven moment boven op een bank zitten om alles te kunnen overzien.
Aan de haren van Tender kun je goed zien hoe de wind stond.
We hadden wat oud brood mee genomen. En kleine stukjes voor de meeuwen weggegooid. Ik weet niet waar ze allemaal zo gauw vandaan kwamen, maar binnen de kortste keren hadden we een complete groep hongerige meeuwen achter ons aan.
En natuurlijk hebben we veel strandwandelingen gemaakt met Tender. Met na afloop iedere keer een bezoekje aan een paviljoen of een andere horeca. Tender kreeg dan vaak een bak met heerlijk vers koud water voorgeschoteld. En van mij kreeg ze dan een zelf meegenomen traktatie. Vele ballen werden door haar opgehaald. En zodra ze een beetje verhit aan het raken was, zocht ze weer verkoeling in de zee. Ze is inmiddels slim genoeg om dit zeewater niet meer te drinken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Tender,

Dat ziet er gezellig uit landal park Greve. Lekker op vakantie bij het water en de zee. Ja die boeren kunnen wat afschieten, gelukkig heb je een veilig plaatsje binnen om naartoe te rennen. Slobbers van Ab en Pep

Suzanne zei

Hoi Anita & Tender!

Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad!! Het Grevelinge meer is prachtig en Brouwershaven een heel gezellig stadje. Wij lagen er vroeger altijd met onze boot :-). Ik heb er zelf hele leuke herinneringen aan.

Ik heb wederom genoten van de foto's. Ze zijn werkelijk prachtig Anita!! Enne Tender, op naar het volgende uitje!

Liefs Suzanne en een hele dikke knuf van Diesel