zaterdag 16 oktober 2010

Puppies bij Dimpleton

Op 26 september hebben Hannie en Tamara, de fokkers van Tender, een nestje gekregen bij Suzy ( het zusje van Tender ). Er zijn 6 prachtige reutjes geboren.
Wij zijn gisteren naar Schiedam vertrokken om ze te bewonderen en natuurlijk om ze heerlijk te kunnen knuffelen.
Zoals altijd werden we zeer hartelijk ontvangen, niet alleen door Hannie en Tamara, maar ook door alle honden natuurlijk.
We werden getrakteerd op wel een heel bijzonder gebakje. De gebakjes waren allen voorzien van een foto van een paar pupjes uit het nest. Geweldig dit!!! Eigenlijk zonde om op te eten. Dus eerst gauw even een foto er van gemaakt en daarna onze tanden erin gezet. Hij smaakte heerlijk!

Suzy, Tender haar zusje, is een geweldige moeder. Erg zorgzaam en superschoon . Alle pupjes zagen er dan ook prachtig uit, want Suzy zorgde er wel voor dat ze allen goed schoongelikt werden.
De pupjes zijn nu 3 weken oud.


Haley, is een pup van 5 maanden oud. Ze komt uit Engeland ( Pattishawl Kennels ) is de nieuwe aanwinst van Hannie en Tamara. Een hond om op te vreten.....ohhhhh wat een vertederend schatje is dit. Ze komt heel spontaan naar iedereen toe. En ze zorgt er voor dat je gezicht heel gauw in een lach veranderd. Alle speeltjes uit de werpkist eigent ze zich maar al te graag toe. En iedereen probeert ze uit te dagen voor een spel. Zodra je haar op schoot neemt, is je gezicht meteen schoon, want op schoot betekent knuffelen voor haar. Heerlijk...wat een geweldige hond!!

Haley, 5 maanden oud, in haar mand.
Haley samen met Tender haar halfbroer Fellow. Fellow is een lieve knuffelbeer, die graag mag spelen.
Ik zit heerlijk met een pupje op schoot. Met zijn volle buikje, was hij lekker aan het soezen op mijn benen.
Knuffelen!
Tamara legt Suzy goed in de werpkist, zodat er geen pupjes onder Suzy verdwijnen. Het blijkt dat er nog wel eens pupjes worden dood gelegen, doordat de moeder er per ongeluk op gaat zitten of liggen. Beiden, zowel Hannie als Tamara, letten er dus erg goed op, dat dit bij hun niet gebeurd.
Hannie met dochter Tamara, samen bij de pupjes.
Tamara en één van de kleine reutjes aan het knuffelen.

Het zuigreflex van de pupjes is groot. Hier zit een pupje te zuigen aan de vinger van Tamara.
Tender zit alles van afstand te bekijken.
Tussen de middag zijn we gaan lopen met de honden in de omgeving. Tender hebben we uit voorzorg maar aan de riem vast gehouden. Want de vorige keer dat we er waren, dacht ze dat een sloot vol kroos.....een stuk weiland was....en dus.......was het een groene en natte Tender, die uit het water kwam. Heerlijk geurend naar een vieze slootlucht! Dit moesten we niet weer hebben, dus maar aan de lijn, helaas...!
Suzy en Haley hadden onderweg een stok gevonden. En wilden beiden niet loslaten. Dus liepen ze, zij aan zij, met die stok te spelen. Fellow zat alles op de achtergrond te aanschouwen.
Thuisgekomen had Tamara een heerlijke lunch voor ons klaar gezet, met eigen gemaakte pompoensoep en broodjes. Heerlijk zeg, die soep. Tamara is een echt kookwonder!
Hannie bij de werpkist met 2 pupjes in de handen.
En sommige pupjes liggen nog in slaaptoestand in de handen. Zo lekker loom allemaal.
Ook ik ben weer even gaan knuffelen. Ze zijn zo lief! En ze hebben zo'n echte puppy geur aan zich hangen. Heerlijk!

Dit pupje lag op mijn knieën en masseerde ik heel zachtjes over zijn ruggetje. Je zag hem genieten en langzaam weg zakken in een diepe slaap. Zo vertederend!
Helaas komt aan alles een eind. Dus ook aan dit bezoek.
Voor dat je het weet zijn ze al weer groot en neem je ze niet meer zo gemakkelijk meer op schoot. Daarom is het zo fijn dat we even van dit moment genieten mochten.
Hannie en Tamara, bedankt voor jullie gastvrijheid! Het was weer super gezellig om bij jullie te zijn.

2 opmerkingen:

Lidy te Vruchte zei

Hoi Anita,ik kan me goed voorstellen,dat je genoten hebt van de pups en het bijzondere gebak,erg origineel,het Rosenthalserviers komt me zeer bekend voor, daarvan smullen we ook al bijna 38 jaar, gr Lidy en een knuf voor Tender.

karlijn zei

wat een schatjes
die foto met die stok is erg leuk