dinsdag 19 juni 2007

Tender in Noorwegen

8, 9, 10 en 11 juni

De tweede woning in Noorwegen, waar we overnachten is in Gjerset. Deze ligt wat noordelijker en in het fjordengebied. Het huisje is erg klein, maar heeft een prachtig uitzicht over de fjord en de bergen. We hebben Tender hier maar direct aan de lange lijn gedaan, omdat ze anders maar wat graag overal haar neus wil laten zien. Maar ook hier kon ze prima uit de voeten. Ze kon het huisje ingaan, buiten in het gras voor de woning liggen, maar ook aan de achterkant kijken of er nog iemand langs liep.
We hebben veel gezien, maar het is jammer dat Tender er niet echt los mag lopen ( bij de wet verboden tot oktober ). In Noorwegen sturen de boeren hun schapen namelijk in de zomer de berg op. Deze dieren kunnen de hele zomer vele kilometers in de bossen lopen. Je kunt ze dan ook overal tegen komen, soms zelfs midden op de autoweg, waar men met 80 km/uur langs heen rijdt. De schapen hebben echter altijd voorrang. Maar ja, Tender kennende, gek op schapen, wil deze dieren graag opjagen. We hebben al een keer een boer achter ons aan gehad, die ons waarschuwde.
Geregeld moet je in Noorwegen de veerpont pakken. En soms moet je wel eens wachten, tot dat hij wegvaart. Met dat warme weer is een lekker soft ijsje dus niet te versmaden. Ook Tender is gek op ijs. Dus drie ijsjes gekocht. En Tender...., zij heeft er heerlijk van genoten!

Geen opmerkingen: