zondag 18 november 2007

Tender haar eerste nestwandeling


We hadden vandaag Tender haar eerste nestwandeling in Soest. Eigenlijk was het een familiedag, want we hadden twee nesten die meewandelden. Uit Tender haar nest liepen er zes honden mee. En uit het tweede nest liepen er vijf honden mee. Er waren nog twee beardies aanwezig, dus we hebben heerlijk gewandeld met 13 honden.Nu denk ik soms dat ik mijn eigen hond ken, maar zowel Richard als ik vergisten ons soms tijdens de wandeling. Want dit is Floyd, Tender haar volle broer. Ook hij is net zo donker getekend als Tender en qua karakter zou hij geloof ik wel een eeneiïge tweeling kunnen zijn van Tender. Ook hij is heel gevoelig voor geluiden en ook hij heeft last van grijpangst ( niet van boven benaderd willen worden ). Dat is zo leuk van zo'n familiedag. Je ziet zoveel herkenning.
Riven ging in zijn enthousiasme dwars door alle bramenstruiken heen rennen. Nou ja, dan kun je er natuurlijk op wachten dat je problemen krijgt met zo'n vacht. Hij zat dan ook zo vast als maar kon. Met vele helpende handen en handschoenen werd geprobeerd hem heel voorzichtig los te krijgen. Gelukkig bleef hij keurig rustig wachten ( hij kon natuurlijk ook niet anders ) en lukte het om hem weer los te krijgen.


Op een gegeven moment hadden we paniek in de groep. We misten namelijk Tender haar zusje, Maggie. Haar vrouwtje liep de verkeerde kant op om te zoeken en begon natuurlijk aardig in paniek te raken. Na echt een flinke poos, kwam Maggie weer tevoorschijn. Waarschijnlijk was ze richting de parkeerplaats gelopen om haar vrouwtje te zoeken. Ook zij was waarschijnlijk in paniek geraakt, want ze hangt heel erg aan haar vrouwtje. Dus we waren allemaal erg blij dat ze weer boven water was. En Maggie......., zij kreeg een enorme dikke kus!!
Er is geen muurtje die Tender onbenut laat en ook tijdens deze wandeling kwam ze er weer één tegen. Pas wanneer ik haar vrij geef, komt ze er weer vanaf. Het is ook zo'n lekker ding!

Na de wandeling hebben we bij de kiosk wat gegeten en gedronken. Iedereen was erg enthousiast. En misschien dat we volgend jaar wel weer gaan wandelen met een nog grotere groep, want Abbey ( Tender haar moeder ) verwacht 5 december weer een groot nest te krijgen. We kijken er nu al naar de volgende familiedag uit!!1 opmerking:

ingrid zei

Hoi,
Leuke foto's.
Lijkt me een raar idee als je twee dezelfde honden ziet ,logisch dat je ze door elkaar haalt.
Soesterduinen is heerlijk om te wandelen met honden wij zijn daar ook al een paar keer geweest.
Aai voor Tender.
Gr ingrid