vrijdag 7 december 2007

Weekje vakantie in Kijkduinpark
Eén december is onze trouwdag. Dus ter gelegenheid hiervan, zijn we er een weekje op uitgetrokken richting Kijkduin. Tender had al gauw in de gaten dat er wat te gebeuren stond, want we waren natuurlijk druk doende, met alles inpakken. Ze was er dan ook als de kippen bij, toen we vertrokken. Veronderstel dat we haar niet zouden meenemen. De eerste dag hadden we stralend weer en de rest van de week hebben we erg veel regen gehad. Zo ook toen we aan het strand liepen. Er stond harde wind, windkracht 9, en de zee liep met schuimende koppen het strand op. Er kwam een zwarte lucht op ons af, wat een prachtig contrast gaf met de witte koppen van de zee. Nadat ik een paar mooie foto's had geknipt, begon het al heel snel, erg hard te regenen. Het leek wel hagel, zo kwam de regen op ons neer. Tender schrok hier net zo van als wij en schoot weg de duinen in. Roepen hielp niet, daarvoor maakten de golven en de regen te veel lawaai. Gelukkig keek ze even achterom en probeerde Richard haar te lokken met de bal. En een geluk bij een ongeluk, ze reageerde hier op en kwam onze kant op. Gelukkig!!! We hebben haar gauw aangelijnd en later in de duinen, toen de regen was afgenomen, weer losgelaten. Thuisgekomen in het vakantiepark, ging ze lekker op ons bed liggen, haar hoofd op het kussen. Zo lief.........!
We liepen door de duinen, toen ik Richard in één keer hoor schreeuwen naar Tender; TENDER NEE!! Ik kijk vooruit en zie 10 meter voor ons Tender staan, zowat neus aan neus met een vos. Ooh, wat prachtig! Ondanks dat ik het fototoestel om de nek had hangen, was ik helaas te laat met knippen. Het was vast een prachtige foto geworden. De vos was vrij rustig en schoot niet eens direct weg. En Tender luisterde goed naar haar baas en ging er niet achteraan.
Dat er in de duinen veel konijnen zitten, heeft Tender inmiddels ook ontdekt. Ze heeft er echt neus voor. Ze duikt iedere keer weer weg de struiken in en ja hoor......, dan zien we weer een konijntje wegvluchten. Gelukkig heeft ze nog niet het benul dat ze de konijntjes ook kan vangen. Het blijft dus alleen bij opjagen. Maar iedere keer als we terug komen van de wandeling, ziet Tender er niet uit. Ze zit dan vol met klittenballen. Het is dus een heel gepeuter iedere keer weer, als we terug komen van de wandeling.

1 opmerking:

Anoniem zei

Nog gefeliciteerd met jullie trouwdag!
Zonde dat je net niet die foto met de vos heb kunnen schieten!! Zou inderdaad een hele gave foto geweest zijn.
Maar ondanks het slechte weer hebben jullie het zo te zien heerlijk gehad....en Tender ook....hahaha zo heerlijk op bed na haar avontuur op het strand en in duinen.

Gr Rianne