maandag 19 mei 2008

Witte Wieven in Staphorst

Afgelopen zondag weer heerlijk gewandeld in Staphorst in het natuurgebied de Witte Wieven. Al gauw zagen we een ooievaar lopen. Deze trok zich helemaal niets aan van ons en stapte rustig door op zoek naar voedsel. Het is telkens weer mooi om deze dieren te aanschouwen. Ze komen overigens regelmatig voor in deze omgeving.


Onderweg kwamen we koeien tegen. En zo angstig als ze vorige keer voor de paarden was, zo heldhaftig was ze tegen de koeien. Ze dacht ze zo wel even te kunnen opdrijven, net als bij het schapendrijven. Maar deze koeien waren nieuwsgierig. (Hoe zouden ze toch aan die bewuste uitdrukking komen.)
Langs het grote ven moest ze weer natte voeten halen zoals gewoonlijk. Dat zal er wel nooit uitgaan bij haar.
Ik zag op één van de wandelpaden een prachtig mestkever in gevecht met een rode bosmier. Ik moest daar toch maar even een foto van maken. Heel uniek gezicht.


En dan was er weer een heerlijke plek met allemaal honden die aan het baden waren. Jippie dat was feest!!! Spelen en badderen tegelijk, wat wil je nog meer.
Dit is ons zwijntje aan het einde van de wandeling. Poten zo zwart als roet en een heerlijke zandbaard. Na ruim 2 uur lopen was de meeste energie er toch echt uit.
En dit is Tender 's avonds na de wandeling. Ze is nu goed onder handen genomen, wat niet voor zijn beurt was. Maar het resultaat mocht er wezen. Ze was weer veranderd in een prachtig zwaantje.
1 opmerking:

Daika's plekje zei

Wat een mooi gebied ben je weer geweest.Leuk he die ooievaars hier zitten er ook behoorlijk veel we zien zelfs elk jaar de jonkies op het nest.Tender ziet er weer schitterend uit op de laatste foto inderdaad een hele metamorfose.

Gr ingrid