zaterdag 21 juni 2008

De eerste vakantieweek in Denemarken van 7 t/m 14 juni.

Na een rit van ongeveer 800 km zijn we gearriveerd op onze vakantiebestemming in Denemarken. Een vrijstaand huis met een heel lange tuin en uitzicht op de fjord. Via een trap van maar liefs 82 treden kwamen we bij de fjord uit. En Tender was al helemaal aan het stralen zodra ze het water zag, want water is feest voor haar. Het is geen gemakkelijk te belopen strand, met al die grote kiezels, dus we hebben onze schoenen uitgetrokken en hebben de wandeling door het water gemaakt. Het weer was in het begin van de week dan ook heerlijk.
Tender in het avondrood, aan het strand, achter onze vakantiewoning.
Anita en Tender op de steiger.
Tender natuurlijk aan het pootje baden.
Ons heerlijke terras.
Tender duwde mij haast van de steen af met haar dikke kont. Ze schoof steeds strakker tegen mij aan.
In Frederikssund waaide het vreselijk. Hier Tender bij de moderne haven.
Tender bij het bruggetje van Frederiksvaerk. De huisjes daar waren een lust voor het oog.


We hebben een prachtig slot bezocht, het Frederiksborgslot. Met Tender mochten we natuurlijk niet naar binnen, maar ook de buitenkant en de tuin was zeer de moeite waard. Tender mag altijd graag over muurtjes lopen, ze is soms net een klein kind. Toen ik daar een foto van wilde maken stond er een aantal mensen achter mij, die dit blijkbaar ook een leuk plaatje vonden. Want ook zij maakten een foto van Tender. Ze is soms ook een echt fotomodel, ze gaat er helemaal voor zitten.
Het muurtje waar Tender door verschillende mensen op de foto is gezet.
Tender zorgde wel dat ze het mooiste uitzicht had.
De prachtig aangelegde tuinen van het slot, waar we overigens niet met een hond naar binnen mochten.
Tender op de rand van de fontein, voor het Frederiksborgslot.
De fontein voor het Frederiksborgslot.


In Helsingør zijn we naar de haven geweest, waar de veerboten tussen Denemarken en Zweden varen. En natuurlijk, ook hier moest ze weer zo nodig op het muurtje. Maar toen de boot een enorm lawaai liet horen van de scheepshoorn, was ze zo geschrokken dat ze graag weer weg wilde, de andere kant op. Wij schrokken er zelf ook van, maar voor een beardie klinkt het natuurlijk allemaal nog wat erger.
Tender moest en zou weer over het muurtje lopen. En zodra ik mijn fototoestel te voorschijn haal, gaat ze zitten. Ze is net een volleerd fotomodel.
Het veer van Zweden naar Denemarken.

2 opmerkingen:

Marchiena zei

Hoi Anita,

Ik heb even op je site gegluurd. Zoals je misschien op het forum gelezen heb, willen wij ook naar Denemarken. Daarom was het heel erg leuk om je verslag te lezen en je mooie foto's te bekijken.

Groetjes,
Marchiena en 2CC

Guus zei

Ziet er weer super uit! Jullie hadden ook een mooi huisje! Hoe krijg je trouwens de tekst tussen de fotos, mij lukte het niet...