zaterdag 21 juni 2008

De tweede vakantieweek in Denemarken van 14 t/m 21 juni.

Ondanks dat we een flinke tuin bij onze vakantiewoning hadden, zijn we Tender toch al een paar keer kwijt geraakt. Ze weet nog niet precies waar onze tuin eindigt en een andere tuin begint. Zo ook die keer dat we weer even keken waar ze was, maar haar nergens konden vinden. Binnen was ze ook niet en tussen de struiken zagen we haar evenmin. Dus allebei gewapend met ons mobieltje, om elkaar te kunnen waarschuwen als ze weer boven water zou komen, gingen we op pad. Ik liep de lange trap naar het strand af en Richard hield de buurt van het huisje in de gaten. En ja hoor op een gegeven moment kwam ze heel rustig het terras op lopen en liep direct door naar binnen. Het is nog altijd een raadsel waar ze al die tijd heeft uitgehangen. Maar Tender deed alsof het de dood normaalste zaak was, dat ze even in de buurt had rondgelopen. En kwaad kun je tenslotte niet worden, want ze is keurig uit zichzelf weer terug gekomen.

Het Jagersprisslot.
Anita samen met Tender aan het wachten.
Het was geen makkelijk te belopen strand. Overal lagen flinke grote kiezels.

Het terras met uitzicht over de fjord.
Hier ligt Tender te genieten van het uitzicht op ons terras.
Op de gammele steiger.
Tender tijdens de wandeling langs de fjord.
Tender ziet een grote "bal"in het water. Ze kon haar ogen er niet van afhouden.

Bij toeval zijn we tijdens een bezoek aan het Fredensborgslot, bij het paleis van de Koninklijke familie terecht gekomen. We vonden dat er al zoveel mensen de wacht liepen. En bij navraag bleek dat de Koninklijke familie hier de zomermaanden altijd verbleef. Er zat een prachtig landgoed bij, welke vrij toegankelijk was voor het publiek. Hier hebben we zowat 2 uur gewandeld. Tender was helemaal gevloerd aan het einde van de wandeling en plofte direct neer, zodra we op een terras van een ijsje genoten. Het was dan ook redelijk warm tijdens de wandeling.
Het zomerverblijf van de koninklijke familie, waar we bij toeval terecht kwamen.
Anita en Tender samen aan de achterzijde van het koninklijk paleis.
Tender bij de steiger die bij het paleis hoorde. Alles in perfecte staat onderhouden.
Tender tussen de beelden in.
Tender voor het prieeltje van de beeldentuin van het koninklijk paleis.
Na zowat twee uur wandelen in het park van het koninklijk paleis, was Tender blij dat ze even kon gaan liggen. Het was dan ook broeierig warm.
Aan het einde van de dag was Tender helemaal moe. En waar kun je nu beter uitrusten, dan op het bed van baasje en vrouwtje?


Geen opmerkingen: