vrijdag 31 oktober 2008

Broodje op de hoek!

De eerste nachtvorst zorgde voor mooie plaatjes. Vooral de mist had een betoverend effect. Smienten hebben de grote plas weer gevonden voor hun overwintering. En Tender had het helemaal naar haar zin op de bevroren grond. Telkens maar weer ging ze rollen en nog eens rollen. Ze was al gauw helemaal nat geworden van dat malle gedoe.
We zijn zowat twee uur onderweg geweest en de mist trok steeds verder op. Het zonnetje kwam erbij en zorgde voor mooi gekleurde bomen.
Twee dagen achter elkaar heeft Tender een geweldige vondst gedaan. Bij één van de clubgebouwen op het sportveldencomplex ben ik haar kwijt geraakt. Ik heb een paar keer geroepen en waarachtig daar kwam ze aan. Omdat ze zo netjes voorkwam wilde ik haar een beloning geven. Deze cavombrokken die ze normaal nooit afslaat, pakte ze dit keer niet aan. Vreemd.........maar achteraf toch verklaarbaar. Ik zag niets aan haar, maar vroeg toch voor de zekerheid aan haar of ze los wilde laten. En whaps....daar schoot een half bolletje belegd met iets van kaas haar bek uit. Zo knap, hoe goed ze deze in haar bek heeft gekregen zonder er op te bijten. Jammer voor haar, maar ik heb het bolletje voor de eendjes in de sloot gegooid. En van mij kreeg ze die cavom brok, die ze nu gretig opat.
De dag erop verdween ze weer op het sportveld, maar dit keer was ze zo weer terug. Ik was al om het clubgebouw heen gelopen om te kijken of ik iets zag, maar helemaal niets. We lopen dus een 5 minuten verder en bij de straat moet ze van mij altijd zitten en wachten tot ze over mag steken. Dit keer wilde ze weer geen brokje hebben. En waarachtig, bij het los commando kwam er weer een half bolletje haar bek uit rollen. Ze eet dit brood dus niet ter plaat se op. Maar wil het meenemen naar huis toe. Helaas, het vrouwtje had het weer door. Jammer, jammer, jammer!!!
Ooit heeft ze op het examen Sociale Huishond van de FHN, perfect gepresteerd voor voedsel weigeren. Helaas is deze kennis niet blijven hangen. Is dit dom of is dit slim?????

1 opmerking:

Suzanne en Diesel zei

Ha ha die Tender. Ze dacht vast en zeker als mijn vrouwtje weet wat ik in mijn bek heb dan moet ik het weer afgeven aan een paar eenden!

Ik vind het wel knap van haar dat ze het in haar bek houdt en het niet doorslikt. Ik wou dat ik dat van Diesel ook kon zeggen. Als die een broodje ruikt dan heeft hij 'm zo gevonden en voordat ik er erg in heb dan zie ik hem slikken en weg is het! :-(

Tja de liefde van een Lab gaat helaas altijd door zijn maag.

Groetjes,
Suzanne en een dikke knuf van Diesel