vrijdag 7 november 2008

Het haar opbinden van een Bearded Collie

Ik heb een hele poos het haar van Tender opgebonden met een knipje, die bij de Bearded Collie Club te koop zijn. Een Beardie functioneert niet als je het haar niet opbind of afknipt. Ze lopen dan echt overal tegenaan. Afknippen vind ik niet mooi. En het nadeel van het knipje is dat ze erg snel uitgaan. Vooral Tender, die altijd door de struiken banjert, was om de haverklap dat knipje kwijt. Toen ik echter een keer met een wedstrijddag van de NBCC meedeed, waren er een paar Belgen, die het haar van hun Beardie erg leuk hadden opgebonden. Ze hebben het mij voorgedaan. En sinds die tijd loopt Tender met een elastiekje in het haar. Het is super makkelijk om in te doen. Het kost nagenoeg niets. En het blijft heel goed zitten, ook tijdens het spelen. De manier van dit opbinden heb ik hieronder gefotografeerd.Om te beginnen, moet je het haar op het hoofd eerst opbinden tot een staartje. Dit doe je met een elastiekje, ( te koop bij drogisterijen, bij de haaraccessoires ) welke je goed strak in het haar wikkelt.
Daarna maak je met je vinger een gaatje onder het elastiekje van voor naar achteren toe.
Het haar staartje boven het elastiekje, buig je nu van voor naar achteren door dit gaatje heen.

Aan de achterkant van dit gaatje pak je nu het haar staartje vast en trekt het door naar achteren. Even aantrekken en klaar is kees. Echt super makkelijk om te doen.

4 opmerkingen:

Suzanne en Diesel zei

Ik heb nooit geweten dat het haar van een Bearded Collie omhoog moest omdat ze anders overal tegen aan lopen. Kijk zo leren we nog eens wat. Jij hebt ook weer wat geleerd en nog wel van een Belg :-)

Je hebt in elk geval een goede uitleg geveven over het haar van een Beardie en wat je ermee kunt doen.

En fotomodel Tender? Ze zal er vast heel erg blij mee zijn. Ze hoeft in elk geval niet meer bang te zijn dat ze haar clipje verliest tijdens het spelen! :-)

Groetjes,
Suzanne en een knuf van Diesel

Daika's plekje zei

Hoi,
Handig he die belgische manier.
Deed Daika der haar ook altijd op die manier.Renée heeft het ook wel eens zo gehad.Je hebt er zelfs speciaal ding voor waardoor het wat makkelijker gaat.

gr ingrid

Guus zei

Het staat zo leuk, maar ook dit glijdt bij Ecco steeds weg... bij ons werkt het beste: het bewuste knipje, maar dan omgekeerd, dus het strikje aan de onderkant..

Anoniem zei

Slim idee. Zeker als ze steeds uitgaan. Maar wij houden het maar op de clipjes, want gelukkig blijven ze bij Abbey en Pepper wel goed in. Groetjes van Abbey en Pepper