woensdag 10 december 2008

Vakantie in Spanje, rijden door de bergen

Het stukje binnenland van Spanje waar wij zaten, was bergachtig en mooi om door heen te rijden. Warm was het hier allerminst. Geregeld hadden we temperaturen van 4 tot 9 graden. Onderweg kwamen we in het gehucht Abdet terecht, waar we met moeite tussen de huizen door konden rijden. Dus hebben we hier de auto geparkeerd en zijn te voet een eindje verder gegaan. We hadden hier prachtig uitzicht over de vallei.
Deze jonge Heilige Birmanen zagen we voor een woning. Eerst zaten we te twijfelen of ze wel echt waren. Ze bleven zo doodstil zitten. Maar later schoten ze allemaal een andere kant op toen ze tender zagen.Waar ik moeite mee had waren de zwerfhonden, die we onderweg af en toe eens tegen kwamen. Zo ook een zogend teefje, welke broodmager was en schichtig langs de kant van de weg de bosjes in schoot. En dan een “fokker” die niet zo ver bij ons vandaan woonde. Hij had zijn honden in een klein hok gepropt en we zagen er een paar aan een ketting staan. Ik hoop dat de ketting lang genoeg was voor de honden, om nog te kunnen gaan liggen. Erg triest.

Tender had in huis een mooi plekje ontdekt om naar buiten te kijken. Ze draaide zo haar kontje in één van de stoelen bij het raam. Hé, dat was een leuke ontdekking!!
En zo zag het er aan de buitenkant uit.

2 opmerkingen:

Guus zei

Verschrikkelijk he, die zwerfhonden... wordt je helemaal naar van..

Suzanne zei

Wederom prachtige foto's hoor. Tender had het echt naar haar zin zo te zien.

Zwerfhonden! Ik vind het zo erg dat die honden aan een ketting liggen. Geen woorden heb ik ervoor! Bah!