zaterdag 3 januari 2009

Eindelijk is het oud en nieuw voorbij!

Vanaf de tijd dat het vuurwerk mocht worden verkocht, was het een aaneenschakeling van geknal wat we hoorden. En Tender is net als zoveel dieren panisch voor dit geknal. 's Morgens konden we over het algemeen nog redelijk rustig lopen. Maar daarna moesten we haar uit allerlei hoekjes en gaatjes halen, waar ze zich probeerde schuil te houden. Ze trilde dan over haar hele lichaam. En eten deed ze alleen 's nachts als alle herrie schoppers in bed lagen. Het waren dus echt een paar dagen om flink af te zien. Maar gelukkig is inmiddels de rust weder gekeerd en genieten we weer van onze lieve meid. Ze heeft weer zin om te spelen en we zien haar weer helemaal opleven.
Vanmorgen heb ik de fiets maar weer eens meegenomen en hebben we heerlijk genoten van de prachtige rijp. Onderweg nog 8 reeën gezien, die ik helaas niet goed heb kunnen fotograferen omdat ik te ver moest inzoomen in de schemer.
Tender had een lampje om, zodat ik haar in de schemer goed kon zien. Maar als je een poosje onderweg bent, is het ook zo weer licht.
Het Zwarte Water lag helemaal dicht met ijs.
Tender was heerlijk aan het genieten van de vorst. Ze wordt er altijd heel vrolijk van.

3 opmerkingen:

Suzanne zei

Hoi Anita en Tender! Op de allereerste plaats: DE BESTE WENSEN VOOR 2009 MET VEEL GELUK, LIEFDE EN IN GOEDE GEZONDHEID!!!

Agossie is Tender zo bang voor het vuurwerk? Dan is het maar goed dat het nu lekker voorbij is allemaal. Diesel is gelukkig niet bang voor vuurwerk en knallen die stond zelfs voor het raam te kijken naar al dat moois.

Een vriendin van mij heeft ook een hond die bang is voor de knallen en ze heeft nu voor het eerst een DAP verstuiver en een DAP halsband voor haar hond gekocht. Die spreiden een geur af zodat de hond zich veilig voelt (volgens haar kunnen wij deze geur niet ruiken) En tot haar verbazing ging dat erg goed met Jesse (haar hond) Zo goed dat ze het volgend jaar weer gaat gebruiken! (Mischien een tip voor het eind van 2009???) Het is niet chemisch maar het werkt op een natuurlijke basis.

Jeetje wat hebben jullie een heerlijke wandeling gehad zeg! De foto's zijn wederom érg mooi :-)Fijn om te horen dat Tender er weer van kan genieten!

Groetjes,
Suzanne en een knuf van Diesel!

Anoniem zei

Hoi daar zijn we ook weer. Wat erg dat je zo bang bent. Wij hebben ook een DAP halsband om en dat help bij ons ook redeijk goed. En Pepper is dit jaar helemaal niet bang geweest. Stond te kijken naar boven wat het allemaal was. Abbey kruipt een beetje weg, maar verder doet ze alles. Zelfs loslopen in het bos. Maar even over de DAp een vriendinnetje van ons die haar hond daar helpt het weer niet bij. Die hond is echt verschrikkelijk bang en hijgt de hele tijd. DUS je kunt altijd proberen met de DAP.
Verder wil je misschien een petitie tekenen en aan vrienden doormailen tegen vuurwerk misbruik.
http://www.petities.nl/petitie/burgerinitiatief_meer_plezier_met_minder_vuurwerk/
Ik weet niet of het zo lukt. Als het niet lukt moet je het maar even laten weten dan probeer ik het anders te mailen.
Ps de beste wensen namens Abbey/ Pepper en Yvonne

Guus zei

Lekker rustig weer he Tender? Ecco had ook zon lampje, alleen.. ze kunnen er niet tegen wanneer de baas erop gaat staan...

Tot zondag!!!