dinsdag 26 mei 2009

Bella komt 5 dagen logeren

Bella is een Bearded Collie die bij ons in het rijtje woont. Als Tender en Bella elkaar buiten treffen zijn ze altijd heel vrolijk en blij. Zelfs als ze elkaar nog niet eens gezien, maar wel geroken hebben, gaat hun staartje al blij kwispelen. En nu mocht Bella 5 dagen bij ons logeren.
Nu hebben we zowel boven als beneden een grote bak staan met allemaal hondenspeeltjes erin. Maar ook botten, zowel vers als van buffelhuid en andere knabbelstaafjes liggen daarin. Bella had dit al snel in de gaten en pakte de ene na de andere lekkernij uit de bak. Tender vond dit allemaal prima. Maar Bella liet wel grommend aan Tender merken dat dit nu haar botten waren. Voor Bella was het één grote snoepwinkel geloof ik. Ze is echt dagen alleen maar aan het snoepen geweest.


Bella eindelijk moe van het kauwen op dat heerlijke bot.
Tja en dan moeten ze natuurlijk eten. Ik weet niet hoe een ander dat doet, maar wij hebben de bakken in het begin voor beiden, in een andere ruimte gezet. Eén in de kamer en één in de keuken. Ze deden echter geen van beiden moeilijk, dus de laatste dagen aten ze beiden gewoon in de keuken.
Buiten was Bella de schaduw van Tender. Waar Tender liep daar liep Bella ook. En waar Tender snuffelde daar snuffelde Bella ook. Het was zo'n mooi en lief gezicht die twee.
Samen lopen...........
Samen snuffelen.........
En samen spelen..........
We zijn ook met de auto op pad geweest naar een park aan de andere kant van de stad.
En dit was natuurlijk ook wel een plaatje waard!
Dat is best lastig hoor.......één stok en twee honden! Bella was telkens de snelste, dus maakte ik soms een schijnbeweging om Tender ook een keer de gelegenheid te geven om de stok op te halen.
Bella aan het uitdagen.

Op zondag train ik altijd met Tender. En deze zondag was het onze laatste les voor de zomerstop. Ik vond het zo zielig om Bella niet mee te nemen, dus heb ik haar maar aan een stick in de schaduw neergelegd bij ons.

En tussen de oefeningen door kreeg ze telkens een aai over haar bolletje natuurlijk.

Na 5 dagen werd Bella weer opgehaald. We missen haar best een beetje hoor. Ze was zo'n heerlijke knuffelkont. Gelukkig zien we haar heel vaak tijdens het uitlaten van Tender. En dan gaan de beide staartjes weer flink zwaaien natuurlijk!!!!!!

1 opmerking:

Suzanne zei

Wat ontzettend gezellig voor Tender dat Bella bij jullie mocht komen logeren! Wat een feest! Bella mocht zelfs mee naar Tenders training!

En hoe gaat het nu met Tender nu ze weer alleen is? Mist ze haar shadow niet? :-)

En Tender ga je vandaag nog iets leuks doen? Vast wel met zo'n mooi weer!

Nog een hele fijne dag toegewenst!

Groetjes,
Suzanne