dinsdag 16 juni 2009

Schapen op de dijk.

Tijdens de ochtend wandeling van Tender vanmorgen had ik mijn fiets meegenomen. Het was mooi weer en nog niet te warm voor Tender om naast de fiets te lopen. Meestal neem ik dan ook mijn fototoestel mee, omdat het stuk groen langs het Zwarte Water mooie foto's kan opleveren. Ik was druk doende om deze vlinder, de Kleine Vos, te fotograferen, toen ik achter mij gefluit hoorde.

Het bleek een schapenhoedster te zijn met haar Border Collie. Sinds kort loopt er een schaapskudde rond, aan de rand van onze wijk. 's Nachts overnachten de schapen in een weiland, vlak bij ons. En 's morgens worden de dieren opgehaald om de dijken te begrazen.
Tender heeft aanleg voor het schapen drijven. Dus toen ik de kudde zag aankomen heb ik haar snel aangelijnd. Want zodra ze de schapen ziet, staat ze al te popelen om ze te mogen drijven. De schapen werden keurig langs de weg geleid, daarna over een klein houten bruggetje, naar een veld toe bij het Westerveldse bos. Tender kon haar ogen er niet vanaf houden. Tjonge.....wanneer mocht ze er nu achter aan dan?????


1 opmerking:

Suzanne zei

Wat kun jij mooie foto's maken Anita! Super!