zondag 6 september 2009

De eerste dag in Denemarken.

We waren al drie dagen voor onze vakantie vrij. En in die tijd begonnen we al wat dingen bij elkaar te zoeken om mee te nemen. Tender merkte al dat er wat zat aan te komen. En ze begon dan ook al behoorlijk onrustig te worden. Ze draaide de hele tijd om mijn benen. Was ik boven, dan was zij ook boven. Was ik beneden dan was zij ook beneden.
Maar eindelijk was het dan zover dat we weg gingen. De auto werd ingepakt en Tender mocht lekker op de achterbank liggen op haar slaapzak.

De eerste dag zijn we naar Esbjerg ( de grootste havenstad van Denemarken ) geweest, een plaats niet zo ver bij ons vakantiehuis vandaan. We hebben de auto aan de kust geparkeerd bij 4 heeeel grote mannen.

Op deze foto van één van de mannen vind je Tender haast niet meer terug.
Dus heb ik ook maar een foto gemaakt van haar, waarop ze beter herkenbaar is. Lekker schuilend tussen de grote voeten.
Grote schepen voerden langs ons heen, naar de haven van Esbjerg. Tender had hier weer het mooiste uitzicht.

Langs het strand en de dijk liepen verscheiden honden. En je ziet Tender altijd helemaal vrolijk worden als ze hondenvriendjes ziet. Ze liep de strandtrap steeds op en neer in haar enthousiastme.
Plotseling ging haar neus omhoog en liep ze naar een bult aan het strand. Deze bult bleek echter een dode zeehond te zijn.
In het spoor van de dode zeehond had Tender blijkbaar de kadaverlucht geroken. Ze bedacht zich dan ook geen moment en rolde haar nek er eens lekker door heen. Het zwijn!!!
De dode zeehond lag op zijn rug en daardoor zagen we dat de zeehond een zwemvlies miste.
Erg triest gezicht, zo'n dood dier!

3 opmerkingen:

Diesel zei

Zo Tender ben jij nu alweer op vakantie??? Ik zie dat je het erg naar je zin hebt in Denemarken en dit is pas de eerste dag!!

Poot Diesel

Suzanne zei

Wat is het prachtig daar in Denemarken zeg! Tender heeft het heel erg goed naar haar zin zie ik.

En dan loop je lekker uit te waaien op het strand en dan zie je opeens een dode zeehond! Pffffff Ik kan daar ook niet zo heel goed tegen hoor en vind het, net als jij, in en in triest! Ik hoop dat je verder geen enge dingen meer ziet. Geniet van je welverdiende vakantie en heel veel plezier toegewenst!

Groetjes,
Suzanne

Daika's plekje zei

Wat is het in Denemarken toch mooi het staat ook op ons lijstje van vakantie landen waar we graag heen willen.
De foto van Tender bij de grote man is schitterend zo een klein hondje is ze dan haha.

Wens je nog een fijne vakantie en geniet ze.

gr Ingrid