donderdag 6 januari 2011

De uitwisseling, Dommel heeft vakantie!

Na al eens eerder kennis met elkaar te hebben gemaakt, is dan nu het moment gekomen van de uitwisseling. Dommel is gebracht om een week onze gast te zijn. Samen met zijn eigen spulletjes en een handleiding met wetenswaardigheden over hem, kon zijn vakantie bij ons beginnen. Zijn dekentje werd bij de kachel neergelegd en sinds die tijd beschouwde hij dit ook meteen als zijn eigen plekje. Toen zijn baasje en vrouwtje vertrokken was er wel even een klein piepje, want dit was toch niet de bedoeling????? Maar ach, hij ontdekte toen de speelbak van Tender en was daarna niet stil te krijgen. Want wat houdt Dommel van piepbeestjes zeg. Tjeeee, het was die middag meteen een drukke boel in huis hierdoor. Maar erg gezellig!
Misschien door de vreemde omgeving, vreemde mensen, missen van zijn baasje en vrouwtje of doordat hij gewoon te druk was.....ik weet het niet, maar ik heb deze middag ERG VEEL kots op moeten ruimen. En daar draait mijn maag echt van om ..........Maar je leert er mee omgaan. Dus ademend door de mond i.p.v. door de neus, om de zure lucht niet te hoeven ruiken, is alles weer spik en span gemaakt. Gelukkig was dit het enigste moment van zijn vakantie bij ons dat hij niet lekker was. De rest was een feest. Tjonge wat een heerlijke hond is hij toch, een echte schat!
Tender ligt 's nachts altijd bij ons boven. Zij kan ook trap lopen. Maar Dommel kan geen trap lopen en heeft 2 nachten beneden geslapen. Als we naar bed toe gingen lag hij onder aan de trap te piepen. Hij wilde zo graag bij ons zijn. Zo zielig, dat we na 2 nachten besloten hem mee naar boven te nemen, de trap op tillend. Toen was het goed. Hij sliep als een roosje.

De speelbak van Tender was een succes bij Dommel. Alles werd eruit gesleept. En na een poosje was alles om zijn kleed gedrappeerd. Zijn domein! :)
Wandelen met een reu is toch NET iets anders dan met een teef. Iedere hoek moet gemarkeerd worden. En niet alle reuen vinden elkaar leuk, dus toch opletten.
Hier was het heerlijk wandelen voor Dommel en Tender aan het
Heerderstrand, waar overigens nog best veel sneeuw en ijs lag.

Haha, de lachzak.......misschien ken je hem wel. Tender vond hem ook altijd schitterend. En nu had Dommel hem ook ontdekt. Maar dit moet echt niet te lang duren horen, want dan vergaat je het lachen vanzelf. :)Dommel met één van de piepertjes.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Anita,
Ter ere waarvan is deze uitwisseling?
Leuk hoor zo''n lachzak waar koop je die? vinden ze hier ook vast leuk!

gROETJES EN LIEFS pAULIEN.