vrijdag 5 oktober 2007

Slapen op de trap

Afgelopen zondag was het Tender haar eerste les weer na de vakantie. We hadden dit keer een klein groepje met cursisten. De helft was op vakantie of ziek. Tender heeft weer een nieuwe oefening erbij gekregen en dat is dat ze naar een pylon gestuurd moet worden. In de toekomst moet ze gaan aangeven onder welke pylon een voorwerp wordt geplaatst door de examinator. De pylonen zijn aan de bovenkant open, dus ze moet straks gaan ruiken waar het voorwerp ligt. Best een moeilijk opdracht, maar erg leuk om daar al naar toe te werken. Na afloop gaan we altijd een kop drinken bij uitspanning Het Engelse Werk. Hier staat altijd een bak met water klaar voor de honden en dat weet Tender al precies. Ze loopt hier altijd linea recta naar toe, na afloop van de les. Maar ook op het terras is Tender nog in voor een spelletje met Duitse Herder kimy.
Al zijn we dan gestopt met schapen drijven, Tender heeft er nog steeds zin aan. Zodra we bij ons in de buurt langs de kinderboerderij lopen, begint haar drijversinstinct weer op te laaien. Ze loopt dan dol springend en blaffend achter het hek, in de hoop dat ook deze schapen en geiten voor haar zullen wegrennen. Alleen wanen deze dieren zich waarschijnlijk veilig, want ze trekken zich niet erg veel van Tender aan.

Ik weet niet of het erg gemakkelijk ligt, maar Tender vindt dit waarschijnlijk wel. Ze mag namelijk erg graag op de trap liggen slapen en niet in de meest makkelijke houding. Ze mag het hele huis doorlopen en we hebben op drie plekken een slaapplaatsje voor haar, waar ze heerlijk zacht kan slapen. Maar toch gaat ze geregeld slapen op de trap. Snap je dat nou?

Geen opmerkingen: